4 Aralık 2012 Salı

LPG'yi Ruhsata İşletmek

LPG'sini ruhsata işletmek isteyenler aşağıdaki yazı bir forumdan alınmıştır. Faydasının olması dileğiyle.

Merhaba Arkadaşlar,

06/04/2012 de yeni taktırmış olduğum LPG mi ruhsata işletmiş bulunuyorum. İnternetten çok araştırmama rağmen hep eski bilgiler bulunmaktaydı. Bursa da yaşamaktayım ve Bursa şehrinde nasıl olduğu ile ilgili bilgiler vermek istiyorum.

Bir günde ruhsata işletmek istiyorum diyorsanız aşağıda ki adımları izlemelisiniz.

1) Tüpü taktırmış olduğunuz yerden fatura ve projenizi almanız gerekmektedir.
2) MMO odasına erken saatte giderek sızdırmazlık testini yaptıracaksınız. 25 TL ücret ödemesi var.
3) 2 adet EK 1 belgesi almanız gerekiyor. 20 TL (Ben Beşevler küçük sanayi MMO da yaptırdığım için hemen karşısında Minibüs te EK1 belgesi veriyorlardı. Kendiniz daha önce yaptırmak istiyorzanız herhangi bir sigorta şirketinden de hemen yaptırabilirsiniz.)
3) Bu işlemlerden sonra RANDEVU almadan direk Tüv Türk Araç Muayene istasyonuna gidiyorsunuz ve orada ki görevlilere LPG yi ruhsata işleteceğim diyeceksiniz. Randevu almadan öncelikli olarak giriyorsunuz. 149 TL (Aracınızın herhangi bir eksiği olmaması durumun da hemen muayeneden geçebilirsiniz.)
4) Bu işlemleri yaptırdıkta sonra elinizde olan belgeler Tüpün proje ve faturası, sızdırmazlık raporu, 2 adet EK 1 belgeniz ve muayene raporunuz ile Emniyet müdürlüğüne gidiyorsunuz (ACEMLER Emniyet müdürlüğü) Burada da 2 adet ruhsat alıyorsunuz 135 TL.

Yeni ruhsatınız hayırlı olsun. Toplam da 329 TL ödemiş oluyorsunuz.

NOT: Eğer aracınızı yeni almışsanız ve hemen LPG yi ruhsata işleteyim diyorsanız;

Noter size 1 ay süreli geçici araç tescil belgesi veriyor ve noter belgeleri emniyete gönderiyor. Aracı yeni aldığınızdan dolayı aracın trafik sigortası iptal olmuş oluyor. Trafik sigortasını yaptırdığınız anda Emniyet müdürlüğü ruhsatı çıkarıyor ve evinize posta ile yolluyor. Onun için hemen trafik sigortası yaptırmayın. Yukarıda ki işlemleri yaptırdıktan sonra trafik sigortasını yaptırırsanız Emniyete vermiş olduğunuz 135 TL cebinizde kalacaktır.

İyi günler dilerim.

Asansörde Tabutlu Kamera Şakası

Asansör şakaları meşhur oldu son dönemde. Milliyet foto galeride asansörde yapılan tautlu kamera şakası vardı. Videosunu aradım ama bulamadım. Onun yerine benzer bir asansör şakası buldum. Yine bir tabut var şaka içinde tabi. Kısa da olsa güzel bir video. Güldüm bir hayli.