13 Ekim 2016 Perşembe

Macera Dolu Türkiye


Rafet El Roman'ın bir şarkısı vardı ilk albümlerinden birisinde; Macera Dolu Amerika! Artık macera Amerika'da değil.. Macera artık Türkiye'de. Her yanımız macera dolu. Üçkağıtçısından yalakasına, yandaşından magazincisine hepsi var bizde. Gel üç gün Türkiye'ye.. Doyamazsın maceraya..







Darbe girişimi.. 

Ne olduğu belli olmayan bir darbe girişimi. Kim yapmış hala belli değil. Elebaşları ortada yok. Ama yüzbinlerce kişi fazlasıyla maceralı günler yaşıyor. Suçlu olanların yanında yine binlerce insan fazlasıyla sıkıntılı günler geçiriyor. Mevcut hükümette yer alan bakanlar bile zamanında  kamuoyuna Fethullah Gülen'i öven açıklamalar yapmışlarken, Gülen Cemaati ile ilişki içerisindeyken onlara herhangi bir yaptırım yok ama vatandaşa her türlü yaptırım uygulanıyor. 

İnsanlar çoluk çocuğuyla ortada kalmış durumdalar. Suçlu olanların gözünün yaşına bakmayın. Ancak sadece sohbetlere katılmış veya bankaya para yatırmış insanlara kıymayın. Milat kabul edilen tarihlerden sonra cemaat kurumlarına kim sahip çıkmışsa onları da soruşturun ama hiçbir şeyden haberi olmayanları savunmak bizim boynumuzun borcudur.


Doğu Sorunu


Bulabildiğiniz her yoldan sadece bir kesime yönelik olarak baskı kurarsanız sonuç PKK olacaktır. Düşünün ki siz sade bir vatandaşsınız. Günlük hayatınıza devam eden bir insansınız. Oturduğunuz mahallede size huzur vermeyen belalı bir insan var diyelim. Her gün sizi rahatsız ediyor. Bahçenizde zaman geçirmenize mani oluyor, çocuklarınızı korkutuyor, sizi arada pataklıyor ve her gün hakaret ediyor. Birgün polise gidiyorsunuz ve şikayet ediyorsunuz. Hiçbir yaptırım yok o kişiye karşı. Haliyle daha da üstünüze geliyor. Devlet hiçbir şekilde arkanızda değil. Sonra başka yollar arıyorsunuz bu beladan kurtulmak için. Mahalleden taşınamazsınız; eviniz para etmiyor. Kiraya da gidemezsiniz. Çocukların okulu falan filan çok boyutlu bir iş.En sonunda elinize bıçağı alıyorsunuz ve kendi adaletinizi sağlamaya karar veriyorsunuz. Oldunuz artık bir suçlu, bir anarşist, bir katil.. Sistem sizi katil yaptı.

Doğuda olan da buna benzer şeylerdir. Sadece başka bir dil konuştuğu için, farklı olduğu için devlet görevlileri genelde hakir gördüler bu bölge insanını. Her türden aşağılama, hakaret, baskı olayları yaşandı ve devlet görevlilerine zerre ceza verilmedi. En manyak insanlar o bölgede terör estirdi. Diyarbakır cezaevinde yaşananlardan tek örnek eline silah almasına yetmez mi? Babanın makatına sokulan jop oğlunun ağzına sokuluyor. Bunlar gibi yüzlerce vakıa var. Siz olsaydınız ne yapardınız?

Bu olayların devamında ülkemizde her gün acı haberler alıyoruz. Ölen askerlerimiz ve ölen diğer ana kuzuları.. Hepsi sistemin cezasını çekiyorlar. Biri geliyor döktükleri kanda boğacağız diyor. Diğeri geliyor analar ağlamasın diyor. Ama yine yine yine kan dökme yoluna dönüyor herşey. Çünkü siyaset bunu gerektiriyor. Oy yoksa kan var. Bir elinde mikrofon diğer eli şehit cenazesi üstünde konuşan siyasetçiler görüyoruz. Halkın tepkisi mi? Tepki yok destek var. Öldür! Öldür! Öldür! Kim ölüyor? Her taraftan hep fakir çocukları ölüyor. Herkes bıraksın silahlarını kardeşim. Nedir bu!


İŞİD (DAEŞ)


Yanlış Suriye politikası ve yanlış gruplara verilen destekler sayesinde PKK bombalarına eklenen İŞİD bombaları. İslamın teröre neden bu kadar müsait olduğunu anlamak çok zor ama gerçek ortada. İŞİD demek ölüm demek, satılan kadınlar kızlar demek. Kesilen kafa ile top oynamak demek. Bu grubu desteklemenin cezasını çekiyor ülkemiz..

ÖSO (Özgür Suıriye Ordusu)


Esad'a muhalif bir ordu olarak görülen ÖSO da bugün hala destekleniyor. Oysa ki ÖSO militanlarının da İŞİD teröristleri gibi Şii köylerini basıp insanları çoluk çocuk demeden kafalarını keserek öldürdüklerini gördük. İŞİD'in bir gömlek altı olan bu cihatçı ve çok tehlikeli örgüt istenmeyen güçlere (PYD, ESAD.. ) alternatif olarak besleniyorlar ülkemiz tarafından. Bunlar da yarın öbür gün taraf değiştirecekler ve namluları bize dönecek belki de..

Bitti mi macera!!


Kadın cinayetleri, çocuk istirmarı, zengin çocuklarının cinayete rağmen salıverilmeleri (Sinan Çetin ve Mehmet Cengiz'in oğulları örnek olsun.) ve daha birçok macera var ülkemizde.. Doyamazsın maceraya..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder