19 Eylül 2016 Pazartesi

Artvin Cerattepe Davası

Yahu, ne biçim bir ülke olduk arkadaş böyle! İnsanlar, doğalarını, şehirlerini korumak adına seslerini çıkarıyorlar. Ama devlet de kendi adamlarını kollamak için can atıyor. Bir maden işi var. Belli ki geliri sağlam olan. Bir insancık var; milletin anasına sövmüş. Bir de millet var analarına sövülen ama zerre ses etmeyen. 



İşte bu ses etmeyenlerin yükünü de biz çekiyoruz. Cerattepe'de yapılmak istenen maden aktivitesi ile doğada yaşanacaklar belliyken devletin de desteği ile yoluna devam ediyor cengizsoy bilmemnesi..

Artviniler temiz insanlardır. Elbet her yerin iyisi kötüsü olur. Ancak Artvin'in kötüsü az veya daha insancıldır en azından. Şimdi bu insanlar Kafkasör gibi son derece kıymetli yaylalarını bir avuç yandaşa peşkeş çektirmemek gibi bir direniş içindeler. Bu mücadelelerini gönülden selamlıyoruz. Doğayı devlete rağmen savunmak zor iş. Para babaları iyice yesin diye kaymakları devlet de her yönden kol kanat geriyor.. 

Ne diyelim! Bir gün sorulur umarım hesabı. Hatta Cerattepe yok olmadan sorulur inşallah. Artvin, doğuda bir ilimizdir. Ama iyi ki Güneydoğu'da olan bir ilimiz değil. Yoksa o güzel insanların başına yıkarlardı o masum kenti. 

Doğa yanınızda olsun sevgili doğaseverler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder