16 Eylül 2016 Cuma

lubith.com ile wordpress tema yapımı

Merhabalar. Web sitesi tasarım konularından birisi de tema yapımıdır. Tema nedir? Tema belirli sistemlerde hazırlanan web sitelerinin veya uygulamaların dış görünümlerini değiştiren dosyalara verilen isimdir.


Web tasarım veya web sitesi yapma konusu içinde ise Wordpress en çok kullanan hazır sistemlerin başında gelmektedir.

Wordpres ile hazırlanan sitelere çeşit çeşit temalar yüklenebilmektedir. Wordpress kurulumu yapıldıktan sonra zaten sistem hazır olarak geldiği gibi temalar da hazır olarak gelmektedir. Eğer tema değiştirmek isterseniz de ister wordpress yönetim panelinden isterseniz de başka sitelerden indirdiğiniz dosyaları yükleyebiliyorsunuz.

Diğer yandan wordpress tema yapmak imkanı da var. İster CSS, HTML ve öncelikle grafik programı kullanıp da tasarım yapabilirsiniz. İlk olarak grafik programı (photoshop, fireworks vb) ile temanızı tasarlamanız gerekiyor. Ardından CSS kodlarına dökmek ve grafikleri kodlarla entegre etmeniz gerekiyor.

Bu iki işi aynı anda yapanlar da mevcut ayrı ayrı yapanlar da. Yani grafiği yapıp CSS kodlamaları için ücretli yardım alabilirsiniz.

Bütün bunların yanında ise basit temalar yapabilirsiniz kolayca. Bunun için lubith.com gibi ücretsiz tema yapma imkanı sunan web sitelerini tercih edebilirsiniz. lubith.com sadece bir örnek. Eğer kendim yapmak istiyorum derseniz bu ücretsiz hizmeti deneyebilirsiniz. Gelişmiş özellikler elbette pro versiyonda veriliyor.

Üyelik oluşturduktan hemen sonra temanızı görsel arayüzde oluşturmaya başlayabilirsiniz. Çok fazla albenisi olmasa da konuya uzak olanlar için denemeye değer diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder