19 Eylül 2016 Pazartesi

Şortlu Kadına Otobüste Tekme Atan Adi Herif


Geçtiğimiz günlerde bunu da yaşamış olduk. Bence bu olayı gerçekleştiren asalak herif Türkiye'de tam bir dönüm noktası yaratmak üzereydi. Ailesinin demesine göre şizofreni hastası ama peki bu rahatsızlığına rağmen kim bu adama güvenlik görevlisi olma belgesini verebildi.
Adam bildiğin bir piskopat. Ama ondan da piskopatı kim biliyor musunuz? Onu gözaltına alınmasından belki de dakikalar sonra serbest bırakan adalet sistemimiz. Haberi okuduysanız ya da videosunu izlediyseniz eğer dört gün geçmesine rağmen kadının çenesinin halinden haberdar olacaksınızdır.

İster şort giydiği için ister sakız çiğnediği için.. Ne için olursa olsun bu kabul edilemez bir davranıştır. Ahlaksızlık, basitlik, piskopatlık ama hayvanlara hakaret edip de hayvanlık olduğunu yazmayacağım. Bu hayvanların yapacağı bir şey değil. Ancak ve ancak acınacak yaratıkların işi olabilir. 

Bugün şort giydiği için bir kadına uçarak tekme atan insan yarın yerini başı örtülü bir bayana uçan tekme atan insana bırakacaktır. Hiçbir şekilde mazur görülemez. Fransa'da bazı sahillerde burka tarzında kıyafetler başta olmak üzere kapalı giyimler yasaklandığında bir haber izlemiştik. Kimseye zararı olmayan kapalı bir bayanın haşemasının bir bölümü polis eşliğinde çıkarttırılmıştı. İnsan olanlar buna karşı çıkmıştı. Biz de eleştirdik bunu. Ama Batı bizden her zaman daha demokratik olmuştur. Bunu da Fransa plajlarında uygulanan bu yasağın Fransız Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi ile bizzatihi gördük.

Şortlu bayanı (isim vermeye gerek yok), tekmeleyen pislik ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kamuoyu ve sosyal medya baskısı ile olayın üstüne gitmesiyle tekrar gözaltına alındı. Toplumda ayrımcılığa ve kışkırtıcılığa neden olmak suçlaması ile gözaltı işlemi yapıldı. Bakın baskı olmadan adım atmayan mahkeme iddia olarak harika bir iddiada bulunmuş bence. Eksik bir makam doğru bir iddiada bulunmuş. Halkı kışkırtmak suçu tam uymuş. Çünkü bu suç gerekli cezayı almasaydı halk gerçekten kışkırtılmış olacaktı. Nasıl mı? Bu pisliği yapanın ceza almadığı görülünce sayıları birden artacaktı. Ülkemizde zaten kadınların can güvenliği yok. Bir cezasızlık durumu olsaydı gerisini düşünün artık.

Giydiği şort ortama uygun değil diye tekme atmış. Peki sen insani ortama uygun değilsin. Ne yapalım seni biz..!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder