2 Ocak 2012 Pazartesi

Aselsan Mühendislerinin Gizemli Ölümleri

Türkiye'nin bilimsel ve teknolojik alanda oldukça etkili üretimlerine ev sahipliği yapan kuruluşu ASELSAN ile ilgili ölümler mutlaka dikkatinizi çekmiştir.
Ölen mühendislerden bildiğim kadarıyla sonuncusu Evrim Yançeken'di. Evrim Yançeken 2007 yılında evinin bulunduğu altıncı kattan düşerek öldü. Ondan dokuz gün önce de Halim Ünal kafasına isabet eden tek mermi ile öldü. Onlardan önce ise Hüseyin Başbilen. 2006 yılında aracının içinde bileği ve boğazı kesik halde bulunmuştu Hüseyin Başbilen. 

Hüseyin Başbilen'e dair yeni bir haber geçildi. Ölümüne dair gizemler olduğu için dikkat çekici bir gelişme. Aracı içinde boğazı kesildiğinde arka koltukta kan damlası bulunmuş. Yani boğazı arkada oturan biri tarafından kesilmiş olabilir. 

Şimdi asıl can alıcı detaylara geçelim. Bunları okuduktan sonra bu ölümün cinayet olmaması garip gelecektir size de.. Milli Tank Projesi'nde görevli olan Hüseyin Başbilen, bu konudaki çalışmalarını hızlandırdığı bir dönemde öldü. Ve göreve başladığı tarih Fransa, Almanya ve ABD-İsrail taraflarına verilecek ihalenin iptal edildiği gündü. Yani ortada iptal edilen ortalama 15 milyar dolarlık bir ihale bedeli var. Bu rakam çok üst bir rakam. Bir devlet için bile oldukça büyük bir meblağ. 

Sadece bu bile ASELSAN beyinlerinin öteki dünyaya gönderilişini açıklıyor bence. Bu kişilere rahmet ailelerine sabır diliyorum. Ölümler aileler için zor deneyimlerdir.

Bunun dışında ise Türkiye bir faili meçhuller cennetidir. Öldürürsün arkanı döner yürürsün, ölürsün arkalarına bile bakmazlar.. Durum böyleyken bir de emir aldığımız yabancı devletler varsa işin içinde hiçbirşey beklememek lazım. Birşey çıkmayak belki ama biz bu gelişmeleri takip edeceğiz her zaman.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder