23 Ocak 2012 Pazartesi

Fransa'nın 1915 Olayları Yasası

Evet! Yine başkalarına bel bağladığımız zamanlar. Kendi iç meselelerimizi güzelce, demokratik yollardan çözemediğimiz için başka ülkelerin yaptıklarına gebe kalıyoruz. Fransa Meclisi, Türkiye'deki 1915 yılında yaşanan büyük tehcirin soykırım olduğunu inkar edenleri bir yıl hapis ve 45000 euro para cezasına çarptıran yasayı onayladı.

Düşünün ki onbinlerce kişi üşenmeden Fransa'da toplanıp yürüyorlar.

Bize ne Fransa'nın meclisinden, bize ne Fransa'nın kendi anayasasından.. Eğer biz bu meseleyi çözseydik kimsenin tek laf etme cürreti olmayacaktı.Evet, 1915 yılında yaşananlar belli bir zümre tarafından yapılmıştır ve soykırım, katliam, kötülük, vahşet gibi kelimeler bile yetmeyebilir açıklamaya. Ancak isteyen de bunun böyle olmadığını söyleyebilir. İnsanların düşüncelerine kilit vurmak demokrasinin doğduğu bir ülkeye hiç vazife değildir. Bir çok insan 1915 olaylarına soykırım diyor ama bunun Fransa hükümeti tarafından seçim yatırımı yapılmasına karşı çıkıyorlar haklı olarak. Bir kez daha iğrendim aşırı sağcı partilerden ve Nicolas Sarkozy gibilerden.

Ülkemizin hüzün yüzlü insanı, değeri Hrant Dink de bugün yaşasaydı aynen böyle düşünürdü ve yaklaşırdı. Zaten söylüyordu da bunları her yerde. Ama ne yaptık katlettik onu da diğerleri gibi. Karanlık üstüne karanlık ancak bizim ülkemizde olur. Ondan sonra Fransa'nın, Amerika'nın ağzının içine bakarız.

Yüzleş tarihinle be adam!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder