4 Ocak 2012 Çarşamba

Erzincan'da Yine Komutan Dürtüğü

2009 yılında Erzincan'da askerliğini yapan er, rahatsızlığı nedeniyle sporu yarım bırakarak astsubayın yanına gider. Astsubay inanmaz eri koşturur. Asker koşamaz ve yere düşer. Asker film çektirir ve burkulma olduğu görülür. Ardından işkence devam eder. Komutan hem döver hem  de nöbet yazdırır. Ardından üsteğmen de nöbet tutamadığı için darp eder. Sonrası yerde sürükleme, makam odasına kapatıp dövme, sopayla darp gibi devam eden süreç sonunda ailesi arkadaşlarının haber vermesi sonucu Erzincan'a giderler ve şikayetçi olurlar.

Mahkeme ne yapar? Askeri mahkeme her zamanki gibi komik cezalar verir. Üsteğmen suçsuz, astsubay ise 1500 tl para cezası alır. 24 ay taksitle ödeyecektir hem de.

Bunun gibi daha ne olaylar vardır değil mi? Kimlerin canı nasıl yakılmıştır da haberimiz bile olmamıştır. Benim askerlik yaparken yaşadığım bir olay var. Aslında bir çok olay var ama ben ciddilerinden birini yazacağım. Beraber nöbet tutarken hastaneye kaldırdığımız bir er vardı. Direk apandist ameliyatı olduktan sonra bir ay izne gitti. Birliğe katıldığı hafta bir komutan silahı iyi tutamadığı için karnına tekme ile yol kenarındaki çiçeklerin arasına kadar fırlattı askeri. Daha ameliyatı yeniydi. Ne yapacaksın ki?? Daha neler gördük de söylesen ne olur söylemesen ne olur..!

Adalet budur bizim ülkemizde. Bizler ülkemizi çok severiz aslında. Ama böylesi vicdansızlıklar sayesinden insanlar marjinal ya da muhalif hale geliyorlar. Çok yazık çook.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder